top of page

Puust vs metallist puur


Ehitasin oma küülikutele talveks kõrvalhoonesse 8-le loomale puidust puurid talveks ehk hotelli. Elamine sai suur ja mugav minu ja loomade jaoks. Ruumikas ja mugav koristada.

Olin endale ostnud tõutäkuks „Koka Peetri“, kes sai oma tööga suurepäraselt hakkama. Kahjuks tuli temaga kaasa selline paha parasiit nagu kõrvalest. Haigestus ka tema kõrval puuris olev loomake.

Parasiit tekitab küüliku kõrvades sügelust ja ta hakkab seda kraapima. Kui õigel ajal sellest elukast aru ei saa, siis vaadates küüliku kõrva sisse on näha seal valkjat helbelist kihti, mis on tegelikult parasiitide väljaheide jms.

Igatahes, korjasin kõik oma 8 küülikut autosse ja sõitsime loomakliinikusse, kus tehti vastavad süstid ja rohud. Uurisin, siis seda teemat, et külm ja niiske kliima (vesine talv) veel soodustab seda ja, et puidust puurid on saatanast! Kui mingi haigus sisse tuleb, siis puidu seest seda enam eriti kätte ei saa. Mürgitasin neid puure hoolega, aga enne kevadet oli jama majas tagasi ja siis uus reis arsti juurde. Siis üks tark inimene ütles, et mees, ära mässa ja muretse metallist (võrk) puur. Lased paar korda aastas leeklambiga üle ja probleemid nende parasiitidega suhteliselt minimaalsed. Mõeldud tehtud ja muretsesin suure raha eest esimesed võrkpuurid õue, millele ehitasin katuse ja tuule takistuse ümber. Ja ei ole mul enam neid kõrvalestasid loomi kiusamas (ptüi-ptüi-ptüi).


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page